KUHAJMO S MASTERCHEFOM
ZDRAVOM HRANOM DO SRETNIJEG DJETINJSTVA
Učenici 6. razreda sa svojim roditeljima i razrednicom Petrom Novinščak sudjelovali su u projektu Kuhajmo zdravo s Masterchefom u organizaciji Dječjeg vrtića Smješko. Projekt je osmislila i vodila Isabela Lisjak u suradnji s prošlogodišnjim finalistom TV emisije Masterchef Hrvatska gosp. Markom Palfijem. Ciljevi projekta bili su spoznati kako možemo iskoristiti naše prirodne resurse- voće i povrće na nov i kreativniji način, pripremiti ih i konzumirati svježe i termički neobrađene. Misao vodilja bilo nam je sretno i zdravije djetinjstvo naše djece. Djeca i učenici donijeli su sa svojih domaćih vrtova i voćnjaka sezonsko voće i povrće, a za ostale potrebne namirnice i začine pobrinule su se tete odgajateljice, koje su ujedno i u svome vrtiću osmislile i postavile pravi mali Masterchef kulinarski set. Zadatak je bio pažljivo promatrati Marka Palfija u pripremi i obradi namirnica, a zatim po grupama pokušati što vjernije reproducirati isti tanjur, po okusu i izgledu. Grupe su činili djeca/učenici i njihovi roditelji. Vrtićki uzrast pripremao je voćnu salatu, a školska djeca povrtnu salatu. Najboljim tanjurima prema ocjenama žirija dodijeljene su nagrade – bogati tanjuri puni svježeg voća i povrća, a svaki sudionik dobio je zahvalnicu za svoj trud. Učenici i djeca su s roditeljima, odgajateljicama i učiteljima proveli veselo i ugodno popodne pripremajući i konzumirajući zdravu svježu hranu, a naučili smo i poneki trik jednog od najboljih kuhara iz Masterchef emisije. Fotografije.
Petra Novinščak i Isabela Lisjak
KUHAJMO S MASTERCHEFOM
ZDRAVOM HRANOM DO SRETNIJEG DJETINJSTVA
Učenici 6. razreda sa svojim roditeljima i razrednicom Petrom Novinščak sudjelovali su u projektu Kuhajmo zdravo s Masterchefom u organizaciji Dječjeg vrtića Smješko. Projekt je osmislila i vodila Isabela Lisjak u suradnji s prošlogodišnjim finalistom TV emisije Masterchef Hrvatska gosp. Markom Palfijem. Ciljevi projekta bili su spoznati kako možemo iskoristiti naše prirodne resurse- voće i povrće na nov i kreativniji način, pripremiti ih i konzumirati svježe i termički neobrađene. Misao vodilja bilo nam je sretno i zdravije djetinjstvo naše djece. Djeca i učenici donijeli su sa svojih domaćih vrtova i voćnjaka sezonsko voće i povrće, a za ostale potrebne namirnice i začine pobrinule su se tete odgajateljice, koje su ujedno i u svome vrtiću osmislile i postavile pravi mali Masterchef kulinarski set. Zadatak je bio pažljivo promatrati Marka Palfija u pripremi i obradi namirnica, a zatim po grupama pokušati što vjernije reproducirati isti tanjur, po okusu i izgledu. Grupe su činili djeca/učenici i njihovi roditelji. Vrtićki uzrast pripremao je voćnu salatu, a školska djeca povrtnu salatu. Najboljim tanjurima prema ocjenama žirija dodijeljene su nagrade – bogati tanjuri puni svježeg voća i povrća, a svaki sudionik dobio je zahvalnicu za svoj trud. Učenici i djeca su s roditeljima, odgajateljicama i učiteljima proveli veselo i ugodno popodne pripremajući i konzumirajući zdravu svježu hranu, a naučili smo i poneki trik jednog od najboljih kuhara iz Masterchef emisije. Fotografije.
Petra Novinščak i Isabela Lisjak
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |